Tipos de vinos y característiques. EL VINU BLANCO

VINU BLANCO “Denominación d’Orixe Protexida Cangas”

Los caldos, calificaos como “Denominación d’Orixe Protexida Cangas”, presenten les cualidaes organolépticas propies de los vinos tradicionales de la zona, tocantes a color, arume y sabor, con aspeutu llimpiu, brillosu y fayadizu equilibriu alcohol/acidez.

Característiques Analítiques

Graduación alcohólica volumétrica natural mínima: 9,5% Vol. Acidez total (espresada en gr/l d’ácidu tartárico): Va Tar entendida ente 5 gr/l y 10 gr/l. Acidez volátil (espresada en gr/l d’ácidu acético): Nun va ser cimeru a 0,8 gr/l.

Pa los blancos de «crianza», «reserva y» «gran acuta l’Acidez» volátil (espresada en gr/l d’ácidu acético): Máximu 1 gr/l hasta’l 11% Vol. y 0,06 gr/l per cada grau alcohólicu qu’entepase de 11% Vol. Anhídridu sulfuroso total (espresáu en mg./l): Máximu de 150 mg./l Azucres reductores: Máximu de 5 gr/l.

Variedaes: albarín blancu, albillo, moscatel grano menudu, godello y blanca extra.

Cualidaes Organolépticas

Fase visual: Color mariellu verdosu a mariellu paya.
Transparencia: Llimpio y brillosu.
Fase olfativa: Arumes intensos frutales y florales.
Fase gustativa: Frescu, sabrosu d’equilibrada acidez.

Los vinos blancu y tintu tendrán de presentar les cualidaes organolépticas mesmes de los vinos tradicionales de la zona, teniendo en cuenta la evolución natural y positivo de los mesmos, especialmente tocantes a color, tresparencia, arume y sabor. Los que nun axunten felicidaes característiques nun van poder ser amparaos pola denominación “Denominación d’Orixe Protexida Cangas”.

Tipos de vinos y característiques. EL VINU BLANCO

Variedaes: albarín blancu, albillo, moscatel grano menudu, godello y blanca extra.

Tipos de vinos y característiques. EL VINU TINTO

Variedaes: carrasquín, verdejo negru, albarín negru y mencía.

LES BODEGUES

La Denominación d’Orixe Protexida Cangas y les sos Bodegues